Kim-Jomi Fischer & Marta Alstadsæter

2017

Twee performers bevinden zich in een situatie waarin de verhoudingen ongelijk zijn. Op basis van kracht, uithoudingsvermogen en vertrouwen gaan ze op zoek naar momentum en nemen ze verschillende rollen aan. Een gevoelig duet tussen twee ongelijke lichamen over het subtiele en genuanceerde van het moment waarop alles in balans lijkt te zijn.

Kim-Jomi Fischer (1985) en Marta Alstadsæter (1990) ontmoetten elkaar in 2015. Hun verschillende achtergrond - hedendaagse dans en circus - vormde de aanleiding voor een bloeiende samenwerking. In het afgelopen jaar ontwikkelden ze een geheel eigen bewegingstaal.

Tijdens One Night’s Dance richten ze zich op het proces van balanceren in een situatie waarin de verhoudingen ongelijk zijn. Het publiek wordt uitgenodigd om in te zoomen op de persoonlijke ervaring van henzelf, de performers, en het subtiele en genuanceerde van het moment waarop alles in balans lijkt te zijn.

Concept, choreografie, performance: Kim-Jomi Fischer & Marta Alstadsæter Muziek: Rutger Zuydervelt Dramaturgie, coaching: Merel Heering Advies concept-ontwikkeling: Konstantina Georgelou Lichtontwerp, techniek: Edwin van Steenbergen Productie: Dansateliers (One Night’s Dance 2017)