Transitioning Performance XL

De afgelopen maanden deed choreograaf Connor Schumacher uitgebreid onderzoek voor zijn nieuwe voorstelling Transitioning Performance. In de studio van Dansateliers maar ook op locatie, tijdens verschillende edities van het Moving Futures Festival, ontwikkelde hij nieuw materiaal voor het werk dat op zaterdag 21 april in première gaat als onderdeel van het Motel Mozaique Festival 2018 in Rotterdam.

In de voorstelling test Connor het mentale en fysieke uithoudingsvermogen van de dansers en het publiek en kijkt hij hoe we opgewassen zijn tegen de verblindende contrasten van de wereld om ons heen. Transitioning Performance is een toekomstvisie in visuals, geluid en beweging die je losweekt van het leven zoals je het tot nu toe gekend hebt. Een theatrale oefening in concentratie en kleine stap in de richting van hoe het is om “professioneel mens te zijn”.

Datum: Zaterdag 21 april
Tijden: 19.00 + 23.15
Locatie: Krijn Boon Studio, Theater Rotterdam

Koop kaarten

Connor Schumacher
Connor Schumacher begon met dansen aan het Purchase College Conservatory of Dance in New York, waar hij dans en compositie studeerde. Sinds 2012 ontwikkelt hij zijn werk onder de vleugels van Dansateliers in Rotterdam. Het afgelopen jaar maakt hij o.a. Exhibition als onderdeel van Krisztina’s Keuze 2, de surrealistische silent disco OK Future voor het Festival De Parade en was hij in Museum Boijmans Van Beuningen te zien met een serie openbare bewegingssessies getiteld Transitioning Values. Voor zijn werk werd hij genomineerd voor de Prijs van De Nederlandse Dansdagen 2017.

Concept, choreografie: Connor Schumacher Performance: Christopher Tandy, Orla McCarthy, Nicolas Coutsier Lichtontwerp, techniek: Edwin van Steenbergen Dramaturgie: Maaike Schuurmans Foto: Steven Ligthert Teasers: Hester Postma Productie: Dansateliers Mede mogelijk gemaakt door: Fonds Podiumkunsten / Nieuwe Makersregeling, Gemeente Rotterdam, Prins Bernhard Cultuurfonds / Fonds Danceworks Rotterdam. Met dank aan: Motel Mozaïque Festival