Open call: One Night’s Dance

Heb jij de ambitie en voel jij de noodzaak om je te ontwikkelen als maker?
Meld je dan aan voor One Night’s Dance 2018!

One Night’s Dance is hét jaarlijkse startproject van Dansateliers, gericht op de ontwikkeling van beginnende dansmakers. Met het programma faciliteert Dansateliers een leertraject en biedt de organisatie een geweldige mogelijkheid om in korte tijd een kort werk te ontwikkelen. Dansateliers biedt workshops, coaching, gedeelde feedbacksessies en acht presentatiemomenten.

Selectie
Uit de aanmeldingen wordt een selectie gemaakt (25 mei) van tien kandidaten die worden uitgenodigd voor de selectieworkshop op donderdag en vrijdag 21 en 22 juni. Van de tien worden vijf makers geselecteerd, die vanaf 22 oktober een stuk van max. 10 minuten ontwikkelen voor One Night’s Dance 2018. Het uiteindelijke werk wordt gepresenteerd op 6-9  december en op 13-16  december.

Selectieworkshop: 21 en 22 juni
Workshopweek: 22 t/m 24 oktober
Bekendmaking selectie: 29 juni
Presentaties: 6-9 dec &  13-16 dec 2017
Locatie: Dansateliers, Rotterdam

Let op: Deelnemers moeten woonachtig zijn in Nederland, op redelijke (trein)reisafstand van Rotterdam. Aanwezigheid op de data waarop workshops en voorstellingen gepland zijn is vereist!

Meld je aan via info@dansateliers.nl
Deadline voor aanmelding: 14 mei


AANMELDING

Naam:
Geboortedatum:
Adres:
Telefoonnummer:
Email:

Wat is je motivatie om dansmaker/choreograaf te zijn? (max. 150 woorden)
Wat is je idee/concept? (max. 200 woorden)
Hoe en met wie ga je dit idee vormgeven? (max. 200 woorden)
Wat zijn je verwachtingen? (max. 150 woorden)
CV
Links naar voorgaand werk (minimaal 2)

Mail jouw aanmelding aan info@dansateliers.nl
Deadline voor aanmelding: 14 mei


 

Programma-overzicht
De eerste week is een touch base workshop-week en werk je aan het ontvouwen van je concept en het vinden van ingangen voor het vertalen ervan. Je werkt met dramaturgen Konstantina Georgelou en Merel Heering. In die week is beschikbaarheid vereist, met op dag 3 je dansers erbij. Aansluitend worden repetities gepland naar  beschikbaarheid. Halverwege vindt er een gezamenlijke feedback-dag plaats. Edwin van Steenbergen (technicus/lichtontwerper) helpt in de montage week met nadenken over een lichtplan. Het selectiecomité bestaat uit directeur Kristin de Groot, choreograaf Giulio D’Anna  en dramaturg en coördinator van het traject Merel Heering.

Op 6-9  december en op 13-16  december wordt het werk gepresenteerd in een gecombineerd programma in Dansateliers studio, Rotterdam. Dit jaar met een feestelijk randje, want Dansateliers bestaat 25 jaar! Meld je nu aan via info@dansateliers.nl. Deadline: 14 mei.