30 juni

Dansjournalist Mirjam van der Linden bezocht de première van de dans-installatie OK Future van Connor Schumacher & Lucy Suggate op het theaterfestival De Parade in Rotterdam op 28 juni, 2017. Ze schreef een mooie recensie voor De Volkskrant.

OK Future is een mooie sensitieve en reflectieve ervaring

Lopen, liggen en schudden op het geluid van minimal music; de silent disco OK Future is een sensitieve én reflectieve ervaring. Via een koptelefoon spoort cyborg Emma je aan. Het publiek is bouw-steen en medemaker van de installatie.

[...]

Boven de ronde vloer hangt een object van zilverfolie. Het doet denken aan een long; het kan dalen, stijgen, pompen. Het publiek is bouwsteen en medemaker van de installatie. Je bent vrij om te doen wat je wilt, maar via je koptelefoon spoort Emma, een cyborg, je aan haar aanwijzingen op te volgen. 'Action changes perception' en dus loop, lig en schud je, op het geluid van minimal music en haar rustige stem.

Als een yogi benoemt ze mogelijke lichamelijke sensaties en stelt ze kritische vragen. Hierdoor word je je bewust van je eigen lichaam, je bewegingen en de ruimte om je heen.

Lees de volledige recensie hier.

« terug naar nieuwsoverzicht