26 april

EDN, het European Dancehouse Network, is een van de 28 Europese netwerken dat wederom ondersteund kan verwachten van het Creative Europe Culture sub-programma voor de aankomende jaren. 

Het project EDN21: strenghten-impact-imagine is geselecteerd als één van de begunstigden van een subsidie opgenomen in de Support to European Networks Strand. De Europese Commissie streeft er met dit programma naar om de capaciteit van culturele en creatieve sectoren om transnationaal en internationaal te opereren te versterken.

EDN wordt mede mogelijk gemaakt door het Cultural Networks Strand sinds september 2014. Met het huidige project, dat afgerond wordt in augustus 2017, focust het netwerk op duurzaamheid en de relevantie van dans. Beide concepten zijn onderdeel van alle activiteiten die tot nu toe georganiseerd zijn met medewerking van meer dan 1000 internationale professionals. Het nieuwe project EDN21: strenghten-impact-imagine wordt geïmplementeerd van september 2017 tot augustus 2021. 

EDN is een netwerk gebaseerd op vertrouwen en samenwerking tussen 26 Europese danshuizen uit 22 Europese steden met een gedeelde visie op de ontwikkeling van dans als kunstvorm over de grenzen heen. Het netwerk promoot in het bijzonder de professionele ontwikkeling van danskunstenaars en de dans als kunstvorm in het algemeen. De EDN leden delen een werkmethode. Als onderdeel van het netwerk en met andere instituties organiseren zij samenwerkingsprojecten met de nadruk op verschillende relevante aspecten van dans als productie, communicatie, leiderschap, uitwisseling en nalatenschap.

Meer informatie over EDN op ednetwork.eu
« terug naar nieuwsoverzicht