poetry talent

Tijdens One Night’s Dance 2018 nodigt Dansateliers talentvolle Rotterdams dichters uit om zich te laten inspireren door de voorstellingen uit het programma. Na afloop van de presentaties kan het publiek met de makers, luisteren naar een poëtische reflectie van de volgende dichters:


Marjolein Roozen

Te beluisteren op 7 en 8 december
Marjolein Roozen werd in 1991 geboren in Tilburg en groeide op in Moergestel. Na de studie kunsten, cultuur en media in Groningen behaalde ze in Rotterdam de master culturele economie. Sinds het afronden van haar studie volgde ze schrijf- en dichtlessen bij Peter Swanborn, de Schrijversvakschool en de Poetry Academy. Het schrijven van gedichten en korte verhalen combineert ze met haar werk als communicatiemedewerker in de culturele sector.


Anne van Winkelhof

Te beluisteren op 6 en 13 december
Anne van Winkelhof (1991) is schrijver, docent en performer. Haar poëzie publiceerde ze o.a. in Hard/Hoofd, Hollands Maandblad en op een vuilniswagen van de Roteb. Anne van Winkelhof zoekt graag een combinatie van kunstvormen op: poëzie en beeldende kunst, muziek of dans. Eerdere samenwerkingen tussen Dansateliers en Anne van Winkelhof hebben al tot boeiende performances geleid.

Lotte Vermeulen
Te beluisteren op 14, 15 en 16 december
Lotte Vermeulen (1984) is dichter, theatermaker en psycholoog. In haar muzikale en vaak geëngageerde teksten laat zij zich inspireren door tegenstrijdigheid, door kunst, de zelfdestructieve kant van mensen en systemen, maar ook door het café om de hoek. Haar werk is experimenteel, abstract, droogkomisch en no-nonsense.

Projecten