Pedro Goucha Gomes

”If you want to build a ship, don’t drum up people to collect wood and don’t assign tasks and work, but rather teach them to long for the endless immensity of the sea…” – Antoine de Saint- Exupery

Pedro Goucha Gomes is een zelfstandig danser, docent en choreograaf. Hij startte met dansen op 9-jarige leeftijd aan de Nationale Balletschool in Portugal en studeerde af aan de Nationale Balletschool in Toronto, Canada. Als danser werkte hij met verschillende gezelschappen en choreografen. In 2006 stopte hij zijn danscarrière om zich volledig op zijn makerschap te concentreren. Als gastdocent werkt Pedro regelmatig voor gezelschappen en dansstudio’s in Europa, Noord Amerika en Japan. Ook geeft hij op internationaal niveau, workshops in hedendaagse en somatische bewegingsleer. Paralel aan zijn creatieve en pedagogische werk, is Pedro een Somatic Movement Practicioner en een gecertificeerde Feldenkraisdocent.

Pedro’s balletlessen zijn te herkennen aan de flow, muzikaliteit en dynamiek. Als een resultaat van zijn studie op het gebied van Somatics (Feldenkrais, Somatic Movement en Body-Mind Centering) benaderd Pedro ballet als een instrument om persoonlijk en fysiek bewustzijn, en de connectie tussen lichaam en geest te vergroten.

Agenda

Ochtendlessen

ma 18 feb t/m
vr 22 feb

Dagelijkse dansles voor professionals.

Workshop The Curious Body

vr 30 nov t/m
zo 2 dec

Ochtendlessen

ma 3 dec t/m
vr 7 dec

Dagelijkse open dansles voor professionals.

Ochtendlessen

ma 26 nov t/m
vr 30 nov

Dagelijkse open dansles voor professionals.

Ochtendlessen

ma 24 sep t/m
vr 28 sep

Docent: Pedro Goucha Gomes Dagelijkse open dansles voor professionals.