Dansateliers biedt (beginnende) dansmakers de mogelijkheid tot onderzoek en ontwikkeling van ideeën, concepten, principes, contexten en danstalen in de zoektocht naar hun identiteit als danskunstenaar en de signatuur die daarbij hoort, met als doel hun plek in het veld te bepalen. Om zich de positie van onafhankelijk maker eigen te maken worden langdurige trajecten geboden om verschillende kwaliteiten, vaardigheden en inzichten te ontwikkelen. Projecten worden in verschillende formats vorm gegeven en op dramaturgisch, artistiek en organisatorisch vlak begeleid. De maker die bij ons in huis komt schuwt het niet om zijn grenzen te verleggen, bestaande vormen binnenstebuiten te keren en de randen van de discipline op te zoeken of te overschrijden. Onder onze activiteiten horen ook de professionele trainingen, workshops en ontmoetingen met (mogelijk nieuw) publiek door het organiseren van discussies, open lessen en repetities. Alle projecten worden gepresenteerd, in onze eigen studio, in theaters, op locatie of andere plekken.  

Dialoog, feedback en uitwisseling zijn een essentieel onderdeel van hoe we werken, niet alleen in huis, maar ook in het zoeken naar verbindingen met andere organisaties of netwerken. Dansateliers opereert zowel nationaal als internationaal. 

Dansateliers werd opgericht in 1993 door Amy Gale en speelt al twintig jaar een belangrijke rol in het ontwikkelen van nieuwe generaties dansmakers die met het vinden van een plek in het nationale en internationale hedendaagse dans veld de discipline voeden en in beweging houden. 


Dansateliers wordt structureel gesubsidieerd door de Gemeente Rotterdam.Dansateliers biedt doorlopend HBO/WO-stages op maat!

Zoek jij een stage op het gebied van productie, zakelijke leiding, PR en/of communicatie? En wil jij ervaring op doen binnen de inspirerende, internationale wereld van de hedendaagse dans? Neem dan contact met ons op door een mail te sturen naar johan@dansateliers.nl. Samen gaan we op zoek naar een stage die bij jou past.