Connor Schumacher, Luis Rios Zertuche, Maaike Schuurmans

2016

To Come Between, 2016
Een performatieve interventie in Notion motion van Olafur Eliasson
Door Connor Schumacher, Luis Rios Zertuche en Maaike Schuurmans

Op 17 augustus, 10, 11, 17 en 18 september is de performance To Come Between te zien in Museum Boijmans Van Beuningen. De performance werd speciaal ontwikkeld in de monumentale installatie Notion motion van Olafur Eliasson door kunstenaars Connor Schumacher, Luis Rios Zertuche en dramaturg Maaike Schuurmans. Aanleiding voor het werk is een artistiek onderzoek naar ideeën over auteurschap, toe-eigening en het “eigen” in de hedendaagse kunst.

Notion motion van Olafur Eliasson werd opnieuw tentoongesteld in Museum Boijmans Van Beuningen net nadat zijn kunstwerk The Kissing Earth werd afgewezen. De ontvangst van de twee werken lijkt voornamelijk verschillend; toch blijken er overeenkomsten. In To Come Between belichten Connor Schumacher, Luis Rios Zertuche, Maaike Schuurmans en performer Majon van der Schot hoe uit zowel Notion Motion als The Kissing Earth een gevoel van een onbereikbare Utopie spreekt. Utopisch denken impliceert streven naar perfectie. Met de performance leggen ze het contrast dat het publiek met haar gedrag - bewust of onbewust - biedt, bloot.

 "Did you know the public would react this aggressively?"

To Come Between is een samenwerking van:Kunstenaars Connor Schumacher, Luis Rios Zertuche en dramaturg Maaike Schuurmans.

Performers: Connor Schumacher en Majon van der Schot.
Met bewegingstechnieken en collaboratief onderzoek van Mor Shani.

Een productie van Dansateliers en Museum Boijmans Van Beuningen.

Mede mogelijk gemaakt door het Fonds Podiumkunsten.

Data: 17 augustus, 10,11, 17, 18 september
Tijden: 13:30 en 15:00
Locatie: Notion motion, Museum Boijmans Van Beuningen
Toegang: gratis, excl. museum ticket.

Meer informatie op www.olafurinboijmans.nl.