Johanna Tengan & Natalia de Miguel

03 November - 05 November
Dansateliers

Op 3, 4 en 5 november presenteren de choreografen Johanna Tengan en Natalia de Miguel werk-in-wording tijdens de studiopresentaties in Dansateliers. Na de presentaties nodigen we je uit om met de makers en het publiek in gesprek te gaan en jouw gedachtes te delen over het werk.

Bilbao-Rotterdam exchange
Johanna Tengan (1996, BE) en Natalia de Miguel (1986, ES) werden in het voorjaar van 2017 uitgenodigd om mee te doen aan een nieuw uitwisselingsproject tussen Dansateliers, Rotterdam, NL en het Azkuna Zentoa in Bilbao, ES. Beiden creeëren tijdens het residentie-traject een nieuwe solo die in het voorjaar van 2018 in zowel Spanje als Nederland in première gaat. 

Johanna Tengan laat zich inspireren door de poëzie van de Belgische schrijver/dichter Herman de Coninck (1944-1997). In de creatie van haar solo probeert ze zijn woorden op fysieke, intuïtieve en directe wijze te vertalen naar het publiek.

Natalia de Miguel ontwikkelt een dans-installatie waarin ze het menselijke lichaam transformeert tot beeldend kunstwerk. Door het lichaam te benaderen als canvas onderzoekt ze hoe het publiek zich verhoudt tot iets wat ligt tussen schilderij en levend figuur.

Vr 3 november, 20.30
Za 4 november, 20.30
Zo 5 november, 17.00
Dansateliers, Rotterdam
Tickets: 9 euro (incl. online fee)

« terug naar agenda overzicht