Johanna Tengan & Natalia de Miguel

03 November - 05 November
Dansateliers

Op 3, 4 en 5 november presenteren de choreografen Johanna Tengan en Natalia de Miguel werk-in-wording tijdens de studiopresentaties in Dansateliers. Na de presentaties nodigen we je uit om met de makers en het publiek in gesprek te gaan en jouw gedachtes te delen over het werk.

Bilbao-Rotterdam exchange
Johanna Tengan (1996, BE) en Natalia de Miguel (1986, ES) werden in het voorjaar van 2017 uitgenodigd om mee te doen aan een nieuw uitwisselingsproject tussen Dansateliers, Rotterdam, NL en het Azkuna Zentoa in Bilbao, ES. Beiden creeëren tijdens het residentie-traject een nieuwe solo die in het voorjaar van 2018 in zowel Spanje als Nederland in première gaat. 

Johanna Tengan laat zich inspireren door de poëzie van de Belgische schrijver/dichter Herman de Coninck (1944-1997). In de creatie van haar solo probeert ze zijn woorden op fysieke, intuïtieve en directe wijze te vertalen naar het publiek.

Natalia de Miguel ontwikkelt de solo Clara geïnspireerd door het boek Clara en het schemerduister van José Carlos Somoza. In het boek vormt het menselijke lichaam, op letterlijke wijze, het doek van de kunstenaars. Een verhaal waarin de grens tussen kunst en realiteit vervaagd. Met haar solo Clara tracht Natalia ons, net als in het boek, een spiegel voor te houden. Hoever kan je gaan als kunstenaar maar ook als mens ten opzichte van een ander?

Vr 3 november, 20.30
Za 4 november, 20.30
Zo 5 november, 17.00
Dansateliers, Rotterdam
Tickets: 9 euro (incl. online fee)

« terug naar agenda overzicht