07 December - 17 December
Dansateliers, Rotterdam

Voor One Night's Dance 2017 nodigde Dansateliers verschillende makers uit andere disciplines uit, om een bijdrage te leveren aan het programma. De bijzondere bijdragen zijn te zien als onderdeel van de presentaties. 

Yasmila van Vliet (1991) studeerde in 2014 af aan de Willem de Kooning Academie als docent beeldende kunst en vormgeving. Naast haar docentschap is ze sinds 2016 deeltijdstudent aan de Fotovakschool in Rotterdam. Ze volgende de makers van One Night's Dance tijdens het creatie-proces. Het resultaat van de ontmoetingen en de relaties die ze opbouwde met de makers vertaalde ze naar een serie persoonlijke foto-portretten.

Lili Ullrich (1993) studeert momenteel Autonome Kunsten aan de Willem De Kooning academie in Rotterdam. Met haar werk vertrekt ze vanuit thema's als sensualiteit en sublimatie en tracht ze, door middel van sculturen en installaties, een gevoel van tactiliteit te creëeren. 

Marjolein Roozen en Lotte Vermeulen bieden na afloop van het programma afwisselend een poëtische reflectie op de voorstellingen. Beide talenten zijn momenteel betrokken bij de Poetry Academy, Rotterdam.


foto: Yasmila van Vliet« terug naar agenda overzicht